KJØPSBETINGELSER

Det viktigste for oss i Hipporaffen er at du som kunde er 100% fornøyd med handelen du gjør hos oss. Vi vil at det skal være trygt og enkelt og handle hos oss. Derfor har vi valgt PayPal som som er ledende i verden på online betalingsløsninger. Du betaler med ditt Visa eller Mastercard, eller om du har PayPal-konto kan du selvfølgelig betale via denne også. 
Når du betaler med kort blir du videreført til Paypal sin sikre betalingsside, dette er for at vi aldri skal lagre noe av din kort informasjon i vår butikk.

PRISER, PORTO OG LEVERING
Alle priser er eks. frakt, med mindre annet uttrykkelig er nevnt. Prisene er i stadig forandring og vi tar derfor forbehold om prisendring som følge av endrede priser fra våre leverandører. Prisene er oppgitt i Norske Kroner (NOK). Vi tar til en hver tid forbehold om trykkfeil på siden når det gjelder varelager og priser. Kunden blir i så tilfelle underrettet så fort som mulig hvis dette skulle forekomme.

Alle priser er inkludert merverdiavgift. Det eneste som kommer i tillegg er frakt.

Frakt
Du kan velge mellom følgende leverings alternativ:
1. Apost (brevsending) 69,-
Ved valg av Apost står ikke hipporaffen ansvarlig ved eventuelle tap av pakker.
2. Servicepakke 89,-
Ved valg av service pakke vil pakken din få et sporings nummer og bli erstattet hvis den eventuelt blir borte under post gang.

 
 
Betaling.
Du kan velge mellom to betalingsformer:
1. PayPal:
Vi bruker PayPal som betalings alternativ. All informasjon vedrørende ditt kort blir overført på en sikker måte til PayPal. Kortet ditt blir belastet først når vi sender varene til deg.
2. Postoppkrav:
Du kan velge å betale når du henter  pakken på ditt lokale postkontor.
Det vil da tilkomme oppkravsgebyr på kr 74,- (postoppkrav blir da 74kr pluss frakt på 69kr)
Det blir billigere for deg, og enklere for oss, om du betaler med kort 
Uavhentede pakker på postoppkrav blir fakturert 350kr!
 
Leveringstid
Leveringstiden til Hipporaffen skal normalt være 3 – 7 dager.
Normalt pakker og sender vi bestillingen innen 48 timer, men avvik kan forekomme. 
Vår leveringsgaranti er at vi minst sender varer hver mandag og torsdag.

Bytte / Retur av varer.
Hos Hipporaffen.no følger vi Norsk angrerettslov. Du kan bytte varer hos oss innen 14 dager etter at pakken ble hentet på ditt postkontor. Vi tenker miljø. Vårt angre skjemaligger online, slik at dere som ønsker å benytte seg av det kan hente der her
Ved bytte av varer som er blitt kjøpt med gavekort vil man få en tilgodelapp på beløpet det gjelder. 
 
Her finner du angrerettsskjema
angrerettskjema.pdf
Fyll ut angreretts skjema som følger med din bestilling og send pakken tilbake i den emballasjen du fikk den i. Send oss gjerne en e-post på
post@hipporaffen.no hvis det er noe du vil fortelle oss i forbindelse med en eventuell retur.
Angrerettloven gjelder kun ved forbrukerkjøp. Returkostnadene bæres av forbrukeren (jf. Angrerettloven § 15 første ledd). 
Ønsker du å returnere en vare etter du har mottatt den fra Hipporaffen.no så er det Angrerettloven som gjelder.
I følge Angrerettloven har du noen plikter og oppgaver. Vi ønsker at denne prosessen skal være så enkelt som mulig for alle parter innenfor lovens bestemmelser, derfor finner du viktige utdrag fra Angrerettloven nedenfor:
  • Forbrukeren har rett til å gå fra avtalen (angrerett) ved å gi melding til selgeren innen 14 dager etter at varen er mottatt.(jf. Angrerettloven § 11)
  • Angrerettloven gjelder kun ved forbrukerkjøp. Angreretten kan derfor ikke benyttes av firmaer eller andre som har handlet som ledd i næringsvirksomhet.(jf Angrerettloven § 6, punkt e)
  • Angreretten gjelder ikke dersom varen ikke kan leveres tilbake i samme stand og mengde, og beskadigelse eller forringelse skyldes uaktsomhet eller manglende omsorg fra forbrukerens side. (jf. Angrerettloven § 12 punkt a)
  • Angreretten kan ikke gjøres gjeldende for varer der forbrukeren har brutt forseglingen.(jf. Angrerettloven § 12 siste ledd)
  • Returkostnadene bæres av forbrukeren (jf. Angrerettloven § 15 første ledd).
Vi går god for at alle klærne vi fører holder høy kvalitet. Skulle du være så uheldig å motta en vare med feil eller mangler sender du den tilbake til oss så fort som mulig. Om du ønsker ny vare er det lurt om du ringer oss eller sender oss en mail. Er vi utsolgt i nettbutikken er kommer varen antakeligvis ikke inn igjen.
Ved reklamasjon dekker vi selvfølgelig dine returkostnader.
Vi ønsker til en vær tid fornøyde kunder og strekker oss langt for at DU skal bli fornøyd!